Skip to content Skip to footer

Emperi itsekastelevat istutusaltaat

Mahdollisuuksien kukkalaatikko – helpottamaan haudanhoitoa

 
Haluatko käyttää vähemmän aikaa kasteluun, mutta silti nauttia kauniista kukkaistutuksista? Emperi itsekasteleva istutusallas antaa mahdollisuuden tähän. Istutusallas sai alkunsa hautausmaan puutarhuri Thord Karlssonin pohtiessa keinoja helpottaa haudanhoitoa. Hänen ideansa perustuu ”laatikko laatikossa” ajatukseen. Kokemuksen ja kokeilun kautta altaat ovat kehittyneet nykyiseen muotoonsa.
Emperi-istutusallas koostuu vesisäiliöstä ja sen päälle tulevasta istutuslaatikosta, jossa on imukangas. Imukangas imee veden vesisäiliöstä, pitäen mullan kosteana. Näin kukat saavat tasaisesti vettä tarvitsemansa määrän ja saavat näin hyvät edellytykset kukoistaa.Istutusaltaat ovat Ruotsalaisvalmisteisia, materiaalina on käytetty parhaimman laatuista, kierrätettävää alumiinia, joka kestää haudan hallinta-ajan, sillä istutusaltailla on 25 vuoden toimivuustakuu.
Altaan kartiomuodon ansiosta allas voi olla maahan kaivettuna myös talven ajan, ilman pelkoa sen rikkoutumisesta. Sileät reunat vähentävät riskiä, että routa nostaisi altaan. Altaan reunat on kauniisti pyöristetyt ja niistä laatikkoa on helppo nostaa.
Ylivuotoreiät vesisäiliön kulmissa estävät kasvien ylikastelun esim. sateen sattuessa. Istutuksen ajaksi altaan voi halutessaan nostaa sopivalle työskentelykorkeudelle, jolloin istutustyö on ergonomisempaa.
 
Emperi-istutusaltaita on saatavana useassa koossa 30 cm – 100 cm, aina 10 cm välein. Altaan leveys on 30 cm. Suurimmasta koosta löytyy myös kahteen osaan jaettu istutusallas.
Haudanhoito helpottuu, kun vesisäiliön täyttöväli on vain 1–3 kertaa kuukaudessa, säästä ja sijainnista riippuen.
Lisävarusteena saatava nostokahva helpottaa istutuslaatikon nostoa, kun vettä lisätään.
Kahvoja löytyy kolmea eri pituutta, 15 cm, 50 cm ja 75 cm pitkät. Lisävarusteina on saatavana myös maljakko- ja kynttilätelineet sekä imukangasta.
 
Tänä päivänä laatikoita myydään Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Suomessa.
Istutusaltaita on tilattavissa Kukka ja Hautauspalvelu P.Borg & Co Oy:stä tai verkkokaupastamme
Go to Top